Saturday, October 15, 2011

Menyesalnya khawin....

Holla,,fuhh!! dah lama ak tak update belog yang tak berapa comel nieh,,almaklumlah minggu nie sangat busy dengan assignment yang banyak mengalahkan kerja perdana menteri,,adoii~~minggu depan pulak dah start test,,apa la yang ak nak jawab nanti ye,,alahai~~Okeyh,,fun baik ko berenti membebel sekarang sebelom ntry nie jadi panjang tah apa2 T.T


Berbalik kepada niat asal,,,tengah seronok2 layan fb(muka buku)tetiba ak terbaca satu artikle nie,,bagi ak agak menarik untok dikongsikan ngan korang semua,,bagi sesapa yang dah baca tu tak salah exercise mata baca sekali lagi kan,,jom2 layan artikle dibawah (^ ^)


"Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama
sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.



Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. “Jom la bang 
tido…”. Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.



Kesian kena buli.
Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol 
brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu..


Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.Arghh,nyesal giler kawin..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, 
kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin…

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh 
buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel 
melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju 
sendiri..Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang… hehehe

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam 
dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!!Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. 


Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah 
ade ‘PA’.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.

Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang
kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmmsejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turunnaik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini lapentingnya cari isteri yang solehah!

“Buat isteriku yang comel dan tercintaTerima kasih kerana marah kalau abang tido lambatBoleh la abang bangun awal-awal pagiThen kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,ayang cubit je pehe abang ,abang xkan murka..

Lagi abang sayang ade la..Buat isteriku yang comel dan tercintaTerima kasih kerana jaga makan minum abangTengok skarang abang da nak gemok daTakde la kurus je macam mula2 kawin dulu..Ke memang nak abang jadi gemuk ni?



Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?Jangan bimbang atau ragu okeh,Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..



Buat isteriku yang comel dan tercintaTerima kasih kerana tolong iron baju abangSebab abang memang allergic sket bab iron2 bajuJangan risau la nanti abang potong rambut..



Skarang abang dah tak selekeh macam duluRambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjangHidup terurus,amal pon terjaga, badan pon berisi juge”Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!"



Ahaha,,lawak pun ada gak lepas baca ntry tadi,,tapi apa2 pun ak rasa apa yang ditulis tu memang betol ,,dat why lelaki dan perempuan saling memerlukan antara satu sama lain,,okeyh thanz cuse sudi baca,,till den,,moshie-moshie~~


p/s-->21/10 test math engine,22/10 test electric techno,24/10 test environment chem,,doakan ak bley jawab dengan baik ya :)

26 comments:

  1. ahaha,,klo dh tadak g la cari~~hehe^^

    ReplyDelete
  2. "nyesal giler kawin LAMBAT!!!"
    LOL

    ReplyDelete
  3. kahwin oh kahwin.

    satu hari nanti. insyaallah :)

    dill.

    ReplyDelete
  4. umur brp sptutnya kita kawin??

    ReplyDelete
  5. err!! kna jawab eh soalan nieh,,bila rasa dh ready kowt ^^

    ReplyDelete
  6. ohhhh.. sweet.. itu kalau senangkan isteri gosok baju
    belikan downy pelembut kain. senang menggosoknya..

    ReplyDelete
  7. hehe~~sweet kn ,,Nur Misnan nak promote downy eh ^^

    ReplyDelete
  8. so sweet. ttbe rasa nak kawen, kah kah

    ReplyDelete
  9. hehehe.. best entry ni. btol! laki n perempuan saling memerlukan :)

    ReplyDelete
  10. rasa lucu pla baca entry ni..tp mmg ada betulnya...siapalah Adam tanpa tulang rusuk.....


    1st comment dr tekok beriuh

    ReplyDelete
  11. alyaclumsy:relly,,t kawen jgn lupa jemput ^^
    cik tikah:btol3,,llaki n prempuan saling mmerlukan,,dat wat Allah ciptakan llaki n perempuan supaya mereka berpasangan ^^
    Mr.Hardy:Hawa dicipta dr tulang rusuk adam ^^

    ReplyDelete
  12. wah seronoknya cerita ni~ itulah memang seronok berkahwin and dapat isteri yang baik belake.. huhu. sungguh beruntung lelaki tu. Harap saya dapat peroleh benda yang sama.. :)

    ReplyDelete
  13. r-5,,hope anda dpt ap yg anda harapkn ,,aminn ^^

    ReplyDelete
  14. ada hikmah di sebalik perkahwinan..:)

    ReplyDelete
  15. as'salammualaikum..nak share yea dear...

    ReplyDelete
  16. wlkumslm Acik Ita,,aah share la^^

    ReplyDelete
  17. lawak.but last2 dia macam sweeeet je...pndai org yg tulis ni.

    ReplyDelete
  18. Macan seronok lah pula kahwin.. kena kahwin nie.. banyak pengajaran dari entri ini. Good job

    PELAWAT:
    KEMASKINI BLOG

    ReplyDelete
  19. nnnti kawin jgn lupa jmput ye,,btw thnz^^

    ReplyDelete