Saturday, July 2, 2011

Sinopsis 'sekali lagi" :)

Holla~~ ntry kali nie ak juz nk story2  movie" Sekali Lagi" yang baru keluar 2 hari lepas.Korang dah tengok kew movie nieh?? ak?? op cuse la belom ,,wuwuwuwu T___T

Okeyh malas nak tulis panjang2,,korang pown mesti penat nak dengar ak membebel kn2,,tapi satu jep ak nak cakap,,ak suka sangat gandingan Shaheizy Sam n Lisa Surihani ,,nampak sweet gitu,, (^ ^)Meh2 kita baca sinopsisnya : )


Kisah bermula…
Menceritakan tentang Arman (Shaheizy Sam) percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan Farina (Shasha Zurazie).Pada satu hari, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng. Mujurlah, Amy (Mia Sara Nasuha), telah menyelamatkan Arman.

Disebabkan kejadian itu Arman dan Amy berkawan rapat. Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman.

Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu Shiela (Lisa Surihani), turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada Haris (Bront Palarae), si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Amy amat menyukai Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris.

Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman.

Erm,,cmna ngan synopsis tu,,Nampak menarik tak,,kalo menarik silalah ringankan kaki anda ke pawagam berdekatan yep,,t kalo dah tengok sila komen-komen disini ya : )

klik-klik :)

Orite,,thanz cuse sudi baca,,till den,,moshie-moshie~~

No comments:

Post a Comment