Saturday, September 24, 2011

Sambutan hari raya @ unimap ^^

Holla~~sorry sangat2 sebab sejak kebelakangan nie ak jarang sangat update belog yang tak berapa cute nieh*bajet macam ada orang baca belog kau ker fun,,ish3~~wokeyh setelah bergolek2 diatas katil sebentar tadi,,tetiba mood menaip datang ler pulak,,lalu ak pown cepat2 panjat almari ambik lappy cute ak nieh~~


Okeyh,,setelah berpikir dua tiga saat akhirnya ak dapat idea untok ntry kali nie,,camnie kisahnya~~semalam unimap mengadakan jamuan hari raya di kampus kubang gajah,,ak rasa unimap nie macam terlebih kaya jer sebab bukan setakat student unimap jer yang dijemput tapi satu negeri perlis pown dya ajak,,hmm,,bagos2  banyak jer pahala unimap nieh kutip dalam bulan syawal nie kan,,tak silap ak semalam diorang cakap lebih 4000 orang menghadiri sambutan tersebut~~


with housemate n izzah tengah cpture pic^^


Dalam pukul 7*petang ker malam nieh,,kompius jap ak dan housemate berlari2 anak menuju ke stesen bas untok pergi ke kubang gajah,,setelah berebut2 akhirnya kami berjaya juga menaiki bas ,,Lebih kurang pukol 720 malam kami sampai di kampus tersebut..




First time sampai di kampus tu,,,ak dah rasa aura raya,,mana taknya,,tepi2 jalan tu diorang dah pacakkan pelita,,sumpah macam malam raya der,,hmm~~apa2 pown ak n haousemate g solat magrib dulu sementara tunggu jamuan bermula~~


Lebih kurang pukul 830 malam,,Menteri besar perlis Dato' Seri Dr. Md Isa Sabu dan isteri serta naib canselor pown tiba di kubang gajah,,lepas jer majlis perasmian selesai semua tetamu da boleh melantak sepuas hati,,tapi kan ak macam kureng selesa siket bila lihat manusia2 kat situ ambik makanan terlalu banyak,,kalau habis makan ak tak kisah der,,,nieh masalahnya tak habis pown makan tu semua ,,lepas tu buang jer,,tak ker membazir namanya tu,,at least fikir la orang yang belom ambik makanan tu lagi,,bukannya korang jer yang nak makan malam tu ,,orang lain pown nak merasa gak kan~~


antara booth di situ ^^

 panjang giler,,da bley buat tren kowt~~

Okeyh,,stop emo yer cik fun,,selepas puas tawaf semua booth yang ada di situ,,ak pown take 5 jap kat bawah khemah 2 sambil tengok aksi Saleh Yaakob yang gila2 tu,,sumpah memang lawak,,kiranya memang bebaloi ar unimap hire dya,,then ada lagi sorang artis dari program akademi fantasia nie,,tapi ak telupa pulak nama dya,,maybe sebab x glamor kowt,,hehe~~


setelah penat berator!! akhirnya dapat makan,,hehe~~


Setelah penat menunggu,,akhirnya tiba masanya naib canselor memberi duet raya kepada "kanak-kanak",,,tapi masalahnya lagi ramai student unimap kalo nak dicomparekan dengan kanak2,,nie first time ak join group betolak2 nak ambik duet raya,,alahaii,,rasa dah macam pelarian yang tak cukup makan tengah berebut makanan jer,,hmm~~setelah betolak2 akhirnya dapat jugak duet raya dari naib canselor,,gilos betol!!time nak ambik duet dari naib canselor 2,,ada orang tolak ak dari belakang,,fuhhh!! nasib baik x terpelok naib canselor tu,,kalo tak memang dah masok muka depan Metro dah,,ish3,,mangkok betol sapa yang tolak ak malam tu!! 


muka hepi dapat duet raya,,yeay!!


5 hengget ^^

Okeyh,,setelah penat bertolak2 mendapat duet raya,,ak n housemate pown naik bas ke kolej kediaman!!fine sekali lagi ak dapat experience baru,,korang bayangkan sebab semua seat dah penoh!! ak n housemate terpaksa duduk paling belakang dalam bas tu,,hmm,,nak kata atas kerusi ,,bukan atas kerusi pown kami duduk,,tapi apa2 pown,,memang tak penah lagi dibuat orang duduk kat tempat tu,,alahaii~~macam2 jer jadi malam semalam~~tapi bukan senang nak dapat pengalaman macam nie,,,only @ unimap,,hehe~~

muka still hepi walaupown kena duduk di situ,,hehe~~


Okeyh,,penat dah menaip nie,,thanz cuse sudi baca,,till den,,moshie-moshie~~

2 comments:

  1. makan free ni memang best...tunggu rumah terbuka raya haji pulak

    ReplyDelete